Samen spelen, samen leren
Waar en wanneer ú dat uitkomt
Voor beginners en gevorderden
Voor kinderen tot volwassenen

Samen cello spelen is een feest!

Plezier, ontspanning én ook nog eens goed voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Dat allemaal biedt cello spelen. Alleen, of nog leuker, samen met anderen! Als voormalig leerkracht verzorg ik speciaal voor leerlingen van basisscholen de onderstaande mogelijkheden. Maar bijzondere wensen zijn natuurlijk altijd bespreekbaar.

Interactieve voorstelling voor de allerkleinsten (groep 1 en 2)

Onder mijn begeleiding  op mijn cello en met een aantal piepkleine cello´s en andere handinstrumenten wordt samen een muzikale reis gemaakt vol beweging en muziek. Er wordt door berg en dal gegaan, gevlogen en gerend en er volgen allerlei bijzondere ontmoetingen. Een  nog veel meer…

Groep: maximaal 25 kinderen

Duur van de les:  drie kwartier

Prijs van de les: in overleg

Introductie van strijkinstrumenten voor groep 3, 4

Met behulp van mijn cello en een aantal kleine cello´s worden liedjes gezongen die ook door de leerlingen zelf worden begeleid. Want zelf strijken en mogen ontdekken hoe de cello werkt is natuurlijk het allerleukste. De liedjes zijn aangepast aan het seizoen of een bijzondere  gebeurtenis.

Groep: maximaal 25 kinderen

Duur van de les:  drie kwartier

Prijs van de les: in overleg

Introductie van strijkinstrumenten voor groep 5, 6 en groep 7, 8

Met behulp van mijn cello en een aantal andere cello´s worden liedjes gezongen die ook door de leerlingen zelf worden begeleid. Want zelf strijken en mogen ontdekken hoe de cello werkt is natuurlijk het allerleukste. De liedjes zijn aangepast aan het seizoen of aan een bijzondere gebeurtenis. Verder wordt ingegaan op de bouw en de geschiedenis van de cello en andere strijkinstrumenten. Er wordt ook naar muziek door de eeuwen heen geluisterd.

Groep: maximaal 25 kinderen

Duur van de les:  een uur

Prijs van de les: in overleg

Muzieklessen voor groep 3,4

Leren zingen, eenvoudige liedjes op de  blokfluit leren spelen en een uitvoering geven.

Aanvankelijk noten leren lezen zit daarbij inbegrepen.

Aantal, duur en prijs van de lessen in overleg.

Muzieklessen voor groep 5,6

Leren zingen (canons en eenvoudige 2 stemmige liederen), blokfluit leren spelen en een uitvoering geven

Aantal, duur en prijs van de lessen in overleg.

Muzieklessen voor groep 7, 8

Leren zingen (canons en meerstemmige liederen) , blokfluit leren spelen en een uitvoering geven. De uitvoering duurt maximaal een half uur en is in principe onder schooltijd op een, in overleg, nader te bepalen dag/tijdstip. Één en ander is natuurlijk afhankelijk van de het niveau van de klas en wat de school aan instrumenten zelf heeft. Ikzelf kan een aantal kleine instrumenten verzorgen en natuurlijk de cello´s voor de kinderen.

Aantal, duur en prijs van de lessen in overleg.

Wie ben ik?

Ik ben een voormalig leerkracht basisschool en heb mijn hele leven muziek gemaakt en daar diverse cursussen en opleidingen voor gevolgd. Mijn grote kracht is creatief, met humor en afgestemd op de leerling, les geven. En het samen met de kinderen realiseren van koor- en orkestuitvoeringen en zelf geschreven musicals. Ook heb ik altijd met veel plezier klassikaal blokfluitlessen gegeven.

Heeft u interesse of specifieke wensen of vragen, ik hoor het graag!

Kortom, cello leren spelen is nu voor iedereen bereikbaar!