Samen spelen, samen leren
Waar en wanneer ú dat uitkomt
Voor beginners en gevorderden
Voor kinderen tot volwassenen

Wat leerlingen van mijn cellolessen vinden

Ruth

“Het is voor mij  een groot voordeel om thuis celloles te krijgen: geen gesjouw met de cello op je rug op de fiets, maar gewoon thuis op je eigen tijd. Je kunt goed merken dat Léontine veel pedagogische en didactische ervaring heeft, daarmee ziet ze precies wat “de leerling” nodig heeft. Léontine is altijd positief en opgewekt, ook als er bijvoorbeeld niet genoeg tijd aan het oefenen kon worden besteed. Dan wordt er een onderdeel uitgenomen dat bijvoorbeeld lastig ligt en dat we dan samen onder handen nemen. Léontine staat altijd open voor vragen en initiatieven en weet daar dan precies het juiste antwoord op. Vooral het samenspelen is in haar lessen van belang. af en toe organiseert zij ook samenspeel dagen. Ik kan Léontine van harte aanbevelen.”

Jeltje 

“Ik ken Léontine al vele jaren en heb veel les van haar gekregen, altijd met enorm veel plezier! Léontine is een zeer betrokken docente. Ze weet met haar lichte, positieve insteek altijd te motiveren. Ik heb altijd veel vertrouwen in haar gehad, door haar vele jaren ervaring heeft ze een enorm palet aan oplossingen voor elk probleem. Twee mensen kunnen tegen eenzelfde soort probleem aanlopen, maar ze heeft dan twee heel verschillende manieren van aanpak. Ze kijkt eerst naar wat bij jou past en kiest dan pas een stuk of de aanpak van bijvoorbeeld een nieuwe techniek. Je kan ervan op aan dat ze iets zoekt wat bij jou past, en dat geeft vertrouwen! Als je mij wilt zien en horen spelen bij HKU Strijkers in TivoliVredenburg 2021, klik dan hier.” 

Theo

“Met veel plezier volg ik lessen bij Léontine. Ze gaat uit van het positieve; ze benoemd wat goed gaat, maar kan daarna ook kritischer zijn en zeggen waar het op staat. Dit vind ik prettig en helpt me vooruit te komen. Haar manier van lesgeven is flexibel; ze haakt gemakkelijk in op dingen die ik aanbreng, hetgeen de persoonlijke aanpak van de lessen verhoogd. Ik hoop dan ook nog lang van haar lessen gebruik te kunnen maken. De studiedagen zijn een goede aanvulling hierop, te meer omdat je dan ervaart hoe het is om met andere (cello`s) te klinken. Bovendien is het leuk en leerzaam dingen met andere leerlingen te delen.”

Petra

“Sinds 3 jaar volg ik nu les bij Léontine van CelloThuis. Daar ging voor mij een periode van twijfel aan vooraf, ben ik daar niet te oud voor, zou ik dat nog wel kunnen. Maar het verlangen bleek groter dan de twijfel. En zo speelde ik dan op een dag mijn eerste liedje op de cello; Vader Jacob! Er volgenden nog vele stukjes muziek. En tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik deze stap gezet heb. De lessen zijn steeds een klein feestje. Hard werken en veel plezier hebben gaan hand in hand. Léontine past zich geheel aan jouw tempo en jouw wensen aan. Als leerling sta je centraal in de les. Het stadium van Vader Jacob ligt nu achter me en voor me is er tegelijkertijd natuurlijk nog zoveel meer te leren. Soms zat ik vast en verloor het enthousiasme, ook dat kon besproken en onderzocht worden en Léontine wist dat dan vaak weer om te buigen zodat ik weer met plezier aan de slag ging. Het leuke van het leren van nieuwe vaardigheid, cello spelen, is dat ik daarin ook weer leer over mezelf. Hoe ga ik om met tegenslag, kan ik me ontspannen als iets moeilijk is, wanneer zet ik mezelf onder druk? Dus wie dat ook leuk vindt, vindt in Léontine ook de geschikte cellodocent.”

Jurre

“Juf Léontine is een heel aardige en lieve cellojuf! Ik heb haar al vijf jaar en ben nog steeds super blij dat ik één van de gelukkige ben die van haar les mag krijgen! Ze komt elke week bij mij thuis en dan spelen we meestal onbekende liedjes, maar soms ook bekende liedjes zoals Sinterklaas en kerstmuziek. Als ik vlak voor het einde van de les een nieuw liedje op krijg vind ik het vaak niet zo’n leuk lied. Maar als een week later juf Léontine weer komt, spelen we het tweestemmig! dat is dan ineens veel mooier. Zo zie je maar! muziek met meer, smaakt naar meer!”

Anita (moeder van Jurre)

“Wat ik zo mooi vind aan de cellolessen is dat Jurre zijn muzikaliteit gestimuleerd wordt. Léontine staat daar erg voor open. Als ze samen gaan spelen voel je de verbondenheid die de muziek brengt. zonder van te voren af te spreken en zonder woorden komt het samenspel in de muzikaliteit en dat is prachtig en ontroerend!”

Christine 

“Inmiddels zit ik al 6 jaar bij Léontine op celloles. Snel gaat het niet, als 65-plusser. Maar dat wil ik ook niet. Het is genieten van de reis, zonder einddoel. En die reis wordt heel interessant gemaakt. Kleine stapjes, mooi afgewerkt, leuke uitdagingen, steeds weer andere muziek op het juiste niveau, humor, en wat muziekgeschiedenis zorgen voor heel veel speelplezier! Ook de gevoelsmatige verbinding tussen de cello en mij als mens komt aan bod. Steeds meer ruimte innemend met de cello werkt door in alle lagen. De studiedagen zijn van begin tot eind gevuld met aanwijzingen, zinvolle en gekke oefeningen die tot veel gelach leiden, technieken, uitprobeersels en veel uitwisseling onderling. Aan het eind van de dag ben ik moe, maar heel voldaan! Al met al zorgt Léontine ervoor dat ik geniet, groei en steeds meer verknocht raak aan mijn cello.”

Arne 

“Inmiddels heb ik al 6 jaar les van Léontine. Ze komt bij mij thuis na schooltijd, zo hoef ik zelf fijn niet meer weg als ik thuis gekomen ben. Ze komt binnen met een lach en weet altijd de les tot een fijn moment te maken. Ze is opgewekt en eerlijk. Door haar manier van vragen over het spelen leer ik nadenken over wat en hoe ik iets doe en welke consequenties dat heeft. Ze heeft de gave om altijd positief te zijn in haar feedback, zelfs als je iets eigenlijk niet helemaal goed doet. Zo maakt ze het lesmoment tot leerzaam en gezellig muzikaal (half)uurtje. Kortom ik ben blij met haar als mijn cellodocent.”

Wilma 

“3 jaar terug ben ik aan een nieuwe uitdaging begonnen. Jarenlang had ik een sluimerende wens om cello te spelen. Gestimuleerd door een muzikale vriend en het thuisfront volgde er een oriëntatie op lesmogelijkheden in Zutphen e.o.. Na een enthousiasmerende kennismakingsserie van 10 lessen bij ‘CelloThuis’ ben ik in het diepe gesprongen en verder gegaan met een wekelijkse les van een heel uur. Het is heerlijk om thuis les te krijgen van Léontine! Ik begon geheel blanco en was en ben vooral benieuwd naar wat ik eerst moet leren om van noten en techniek muziek te maken en te laten klinken. Het gaat geleidelijk voorwaarts: een kind vordert veel sneller, maar als 65plusser gaat t wel even wat anders… En gelukkig zijn daar dan de kracht en het geduld van Léontine! Zij ziet en hoort altijd voortgang in hetgeen ik speel en weet altijd een mooie oefening aan te dragen om het beter te laten klinken. Na iedere les kan ik weer lekker verder! Elke les is er ook gelegenheid voor een lach en humor of het delen van een mooi concert. Redenen te over om weer uit te zien naar het volgende muziekjaar. CelloThuis! Zeker doen!”